Hallo ! Ik ben Kathleen


Vanaf mijn kinderjaren was ik gefascineerd door talen én schoonheid. Ik stond na schooltijd ook uren op het krijtbord te schrijven, achteraan op de grote koer in mijn ouderlijk huis, alsof ik voor de klas stond. Later, na het afstuderen in Graduaat Secretariaatsmanagement-Talen, begon ik te werken in de luchtvaart, waar ik mijn talen kon gebruiken én elke dag trots mijn Sabena uniform droeg.  

Toen het Sabena tijdperk ophield, kreeg ik de kans om voor een topteam in een farmaceutisch bedrijf te kunnen gaan werken als management assistant en business assistant. Daar kon ik door de jaren heen veel bijleren en mijzelf steevast verder ontwikkelen. Het kunnen werken vóór en mét een echte people manager, was een geschenk en was zo erg leerzaam.


Ik ben een gevoelsmens, gedreven door authenticiteit. Ik houd van schoonheid, in de meest brede zin van het woord. Als ik gastvrouw mag of kan zijn, ben ik in mijn nopjes. In de loop van mijn professionele carrière, ben ik me in mijn vrije tijd blijven verdiepen in mijn interesse in persoonlijke ontwikkeling. Niet alleen via hobby's, maar evenzeer door er veel over te lezen en te leren. Dat bijleren werd een zeer interessant traject van jaren, en alle zaken die in dat traject op mijn pad kwamen, brachten me bij het opstarten van Time to be You.
Op mijn bijna 40ste overviel me een gebeurtenis die de grond onder mijn voeten wegsleurde. Alles werd troebel, ik voelde onzekerheid alom, twijfel en schuldgevoel overmeesterden me, en elke dag was het leven met intense gevoelens van teleurstelling, verdriet en onmacht. Een hoop gevoelens die een grote aanslag op mijn lichaam legden. Het werd dagelijks "overleven". Toen ik bij de cardioloog vroeg, of ik kon sterven van mijn hartpijn, was het niveau van lange onophoudende stress en dagelijks in een overlevingsmodus staan, in mijn lichaam, helaas alarmerend. 

To the rescue. Ik moest en zou tools vinden die mij terug kracht zouden geven. Dat was helemaal geen easy road. Integendeel. Want ik voelde ook veel weerstand en had nog amper veerkracht. Het was intens en confronterend maar tegelijk ook zo interessant ! Op die bumpy road mocht ik ook andere uitdagingen aankijken zoals een bijna burn-out (of eerder bore-out), een IVF traject om mama te worden dat niet lukte (waardoor al mijn diepere lagen werden blootgelegd) en voortdurende herstructureringen in het bedrijf waar ik werkte. 

Het "to the rescue" plan duurde dus wat langer dan gedacht en de bumpy road bleef lang hobbelen. Maar ik geloofde steevast in een herstelde versie van mezelf. Ik maakte met mijzelf het commitment daar naartoe te werken. 

Tijdens een diepgaande en interessante NLP coachopleiding, werd er behoorlijk wat duidelijk en werden er zaadjes gepland die beetje bij beetje werden gevoed. Er ontstonden AHA-momenten waarop ik verder begon te bouwen. 

Toevallig (alhoewel toeval niet bestaat) ontdekte ik ook Access Bars. Na het ondergaan van twee sessies, ging de bal aan het rollen en begonnen er dingen in mijn leven te veranderen. Unieke inspirerende mensen kwamen op mijn pad en ik ontdekte dat er veel meer mogelijk was dan ik voordien ooit dacht. Het tij keerde. Mijn energiepijl steeg, mijn hartpijn werd zachter, mijn veerkracht werd groter en nieuwe kansen en opportuniteiten popten voortdurend op. Allemaal dankzij fantastische coaching en veel energetisch werk. 


De mooiste inzichten kwamen er tijdens het beoefenen van yoga én tijdens het reizen. Omdat yoga mijzelf hier in België al langer had getriggerd, werden yogaretreats steevast onderdeel van mijn reizen. Deze brachten me naar Ibiza, Marokko en Bali. Tijdens die reizen werd het duidelijk dat ikzelf ook yoga wilde gaan teachen en Access Bars sessies wilde gaan geven. 

Zo ontstond mijn Time to be You praktijk. 

Ondertussen is ook mindset coaching voor groei & transformatie en zelf retreats organiseren een volwaardig onderdeel geworden van mijn praktijk. Tijdens mijn retreats begeleid ik de deelnemers op het pad van zelfinzicht, vertrouwen, zelfzekerheid, heling en persoonlijke groei. 

Time to be You staat niet alleen voor "jouw authentieke zelf zijn" maar ook voor de tijd die je ervoor neemt en de tools die je gebruikt om het te kunnen zijn. Veel te vaak leven we in functie van rollen en verwachtingen die ons buiten onszelf worden opgelegd. Onze omgeving legt ons regels en verplichtingen op die onze diepe overschaduwen. Zo verliezen we onszelf. Dat onderga je meestal onbewust, zonder dat je er bij stil staat en vanuit onderliggende overtuigingen. Totdat je het bewust wil ombuigen. Je wil het wel graag anders, maar hoe ? Je kan het effectief ombuigen. Er ontstaat dan iets heel moois ! 

Ik wil je er graag mee helpen. De (energetische) tools die ik krachtig vind en mij energie geven, en de coaching elementen die mij hebben gevoed, heb ik gecombineerd in alles wat ik voor jou kan – en hopelijk mag - betekenen.Toen het allemaal te veel werd .... 

Zoals hierboven vernoemd, ik was toen bijna 40. Ondertussen ben ik een stukje ouder en kan ik alleen maar dankbaar zijn voor alle coaches, healers en therapeuten die ik heb mogen ontmoeten. Sommigen daarvan wandelden samen met mij mee tijdens mijn eigen helingsproces. Sommigen daarvan heb ik ontmoet tijdens fenomenaal interessante opleidingen, fijne reizen en transformerende retreats. Ik liet alles op me af komen en stond open voor ervaringen die ik niet eerder had meegemaakt. Als hetgeen wat me op mijn bijna 40ste mij niet was overkomen, dan had ik deze prachtige mensen en al die unieke ervaringen niet meegemaakt. Van diepgaande NLP tot energy transmissions, van plantmedicijn reizen tot transformationeel ademwerk, van het leren over gedragstherapie en healing yoga tot energetisch bodywork. 

Lieve jij, mijn eigen doorlopen proces maakt dat ik begrijp hoe het voelt als het minder goed gaat en als je (weer) wil groeien en verandering wil omarmen. Als je er klaar voor bent....wees welkom. 

Heel veel liefs. 

Kathleen  • Graduaat Secretariaatsmanagement-Talen, KHK Kempen Geel, 1996 
 • Practitioner NLP, International Training Institute Arcturus, 2017 – 2018 
 • Access Consciousness Bars® Practitioner, 2018 
 • 200 H Hatha Yoga Teacher training, Bhalu Yoga en Yoga & Co, 2018 – 2019
 • 50 H Yin Yoga Teacher Training, Arhanta Yoga Academy, 2019 
 • 200 H Healing Yoga Teacher Training, Yoga Viapura, 2020 – 2021 
 • Yoga retreats Marokko, Bali en Ibiza in 2016, 2018 en 2019 
 • Ibiza Time to be You (re)TREAT hosting 2022 & 2023 
 • "Lead by Intuition" 50 H teacher training Ibiza Nov' 2022
 • BUSH Australian Flower Remedies Level I, 2023
 • Oplossingsgericht coachen volgens het GROW model, 2023 
 • Anderen leren ont-stressen en om-denken volgens het RET principe, 2023  
 • Insights Discovery Model (Personalities), 2023 

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x